• 900x300djeca.jpg
  • 900x300Panorama-3.jpg
  • 900x300stinji-do.jpg
  • cover1013.jpg
  • cover10113.jpg

SKOLA

EEkocid od strane općine Trnovo na Babinom dolu uz šutnju Kantona Sarajevo će imati dalekosežne posljedice za budućnost Kantona Sarajevo!

Bespravna sječa šume, da bi se napravilo ogromno naselje, da bi se pojedinci obogatili, a da u isto vrijeme nemamo odgovarajuću infrastrukturu za fekalije i otpadne vode iz novog naselja, rezultirat će da će građani Kantona Sarajevo godišnje plaćati za uvoz vode za piće cca dvije milijarde KM! U katastru općine Trnovo, ove šume su zavedene kao livade!

 

Ima li iko snage da stane u odbranu prirode?

Treba napomenuti da je prije 9 mjeseci, BeEco tražio od općine Trnovo dozvole za sječu šume izdate od nadležnih organa Kantona ili Federacije, a sukladno  zakonu o pristupu informacijama! Do danas, od službi općine Trnovo nismo dobili nikakve obavijesti.

BeEco će pokušati nastaviti akciju dobivanja kvalitetnih informacija u vezi sječe šuma i zaštite šumskog bogatstva olimpijskih planina.

POZIVAMO SVE UDRUGE, KOJE SE BAVE ZAŠTITOM OKOLIŠA KAO I SVE LJUBITELJE  PRIRODE /PLANINARSKA DRUŠTVA, SVE GRAĐANE../ DA ZAJEDNIČKIM AKCIJAMA /PETICIJE, …/ POKUŠAMO DA SPRIJEČIMO DALJU DEVASTACIJU OLIMPIJSKIH PLANINA I NAŠE NAJVEČE BOGATSTVO – STOLJETNE ŠUME!!