• 900x300djeca.jpg
  • 900x300Panorama-3.jpg
  • 900x300stinji-do.jpg
  • cover1013.jpg
  • cover10113.jpg

becoo

SKOLA

Poslije 7 godina, expertni tim BeEco, u sastavu Prof. Duško
Stajić, Prof Kazimir Levarda i Nizar Zaćiragić, odlaze na lice
mjesta da provjere da li su se sadnice primile?
Sa oduševljenjem smo odkrili da su se sve sadnice primile
i primjetno narasle!

Više...

SKOLA

Najučinkovitiji način za borbu protiv globalnog zagrijavanja je sadnja velikog broja stabala, sugerira se u istraživanju švicarskih naučnika.

Novim istraživanjem se ukazuje na potrebu za smanjenjem sagorijevanja nafte, ugljena i plina, navodeći ih kao glavne uzroke globalnog zagrijavanja, piše Phys.org.

Više...

SKOLA

U subotu, 14.10.2017. godine, na prelijepoj planini Visočici, električna pila je radila cijeli dan u šumi!

Kamion bez registarskuh oznaka je „marljivo“ prevozio već ispilana drva!

Ovo može samo u Bosni i Hercegovini!!!

Više...

SKOLA

Devastacija šuma na Bjelašnici u posljednje godine uzela je velikog maha. Bez ikakvih studija o zaštiti okoliša, bez odobrenja nadležnih organa sjeku se velike površine šuma radi izgradnje objekata.

Prema našim saznanjima ovo načelniku općine Trnovo i njegovim saradnicima nije dovoljno, već pripremaju jedan još veći ekocid na olimpijskoj planini Bjelašnici. Žele to i ozakoniti kroz provedbu izmjena i dopuna regiulacijskog plana Bjelašnice.

U postojećem planu je šuma iznad Babinog Dola, a prema Crnom Vrhu označena kao prašuma, što i stvarno jeste.

Više...

SKOLA

Ambrozija (lat. Ambrosia artemisiifolia) To je veoma raširen korov kojeg možete u izobilju naći u Osjeku /Općina - Ilidža

 

Ambrozija je porijeklom iz Sjeverne Amerike, odakle je u Evropu uvezena kontaminiranim pošiljkama sjemena. Zbog svoje izuzetno velike reprodukcijske moći, ali i dobre sposobnosti prilagođavanja novim uslovima okoline, u Evropi se veoma brzo i la'ko širi, kako na poljoprivrednim tako i na nepoljoprivrednim zemljištima. Veoma često raste na napuštenim zemljištima, pored puteva, pruga, na međama, đubrištima, pored kuća i slično.

Više...